arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Algemene informatie

Op donderdag 5 en vrijdag 6 maart 2020 vindt alweer het 33e LVO Congres plaats in Congrescentrum de ReeHorst te Ede.

Het thema is dit jaar: BUIGEN of BARSTEN.

Hoge werkdruk, een meer dan gemiddeld ziekteverzuim, uitstroom van zorgmedewerkers, grote personeelstekorten, oplopende wachtlijsten, ziekenhuisstakingen. Het zijn heikele thema’s binnen de gezondheidszorg. Ondertussen volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op en móeten we innoveren.

Ondanks alle hectiek stellen wij het belang van de patiënt voorop. Maar soms kunnen we dat niet meer waarborgen. Want hoe buigzaam we ook zijn… wij zijn niet van elastiek. En dus staan we voor de keuze: buigen we of barsten we..?!

Op deze pagina vindt u meer algemene informatie. 

Doelgroep

Het LVO-congres is het enige door een beroepsvereniging georganiseerd congres voor operatieassistenten en is daarnaast zeer interessant voor specialisme-oudsten, dagcoördinatoren, praktijkbegeleiders en leidinggevenden.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij het LVO Kwaliteitsregister en bij de Nederlandse Vereniging voor Bachelor Medisch Hulpverleners (NVBMH).

Het LVO kwaliteitsregister heeft het congres reeds geaccrediteerd:

  • donderdag 5 maart: 4 punten
  • vrijdag 6 maart: 5 punten

Beursvloer

Bezoek de interactieve beursvloer met vele activiteiten, meer dan 40 stands met de laatste producten, carrièremogelijkheden en patiëntenverenigingen! Hier doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten.

Sessie voor de opleidingen

Sessie voor de opleidingen: Donderdagochtend 5 maart 2020

Waarom zou u opnieuw het wiel uitvinden? Iedereen maakt onderwijs om te komen tot de zelfde  eindtermen, iedereen schrijft voor dezelfde operaties protocollen en ontwerpt mogelijk ook nog eens dezelfde E-modules.

Sla met ons de handen in één! Wat kunnen we met elkaar delen?
Hierbij leren we van het landelijk project SAMEN hbo Verpleegkunde waarin 17 Bachelor verpleegkunde opleidingen dit al doen! Het landelijk project SAMEN hbo Verpleegkunde heeft zichzelf als doel gesteld om een platform (https://hbo-vpk.wikiwijs.nl/) op te zetten om leermaterialen open op te delen en daarnaast een actieve community op te zetten waarop docenten/verpleegkundigen en studenten gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen (https://hbovpk.nl/welcome).

Ziet u mogelijkheden? Wil je hierin meedenken of participeren?

Kom naar deze sessie en praat mee en ben een onderdeel van deze mooie aftrap!

Sharing is also caring!